Prins Harry wekt verbazing: ‘Laat rechtszaak schieten voor verjaardag Lilibet’

Harry skipt rechtszaak
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry wekt grote verbazing in de rechtbank. Harry was op de eerste dag van zijn zaak tegen Mirror Group Newspapers niet beschikbaar. Hij is gisteravond pas vertrokken vanuit Los Angeles, omdat hij thuis de tweede verjaardag van zijn dochter Lilibet heeft gevierd.

Harry beschuldigt Mirror Group Newspapers, de eigenaar van de Daily Mirror, de Sunday Mirror en de Sunday People, van het hacken van zijn telefoon. Het bedrijf zou op die manier informatie over hem hebben verzameld en dat gepubliceerd hebben in de kranten.

Getuigen

Harry gaat deze keer zelf in de rechtszaal getuigen. Dit maakt hem het eerste lid van de Britse koninklijke familie die sinds de 19e eeuw een getuigenis aflegt. De zaak begon vandaag en Harry zou morgen met zijn getuigenis beginnen, maar de rechter heeft duidelijk gemaakt dat getuigen eerder klaar moeten staan voor het geval ze nodig zijn. Vanochtend werd duidelijk dat Harry vanmiddag met zijn getuigenis had kunnen beginnen.

Rechter verbaasd

David Sherborne, advocaat van prins Harry, verklaarde vandaag in de rechtszaal dat Harry pas morgen beschikbaar is. ,,Hij was gisteren op de verjaardag van zijn dochter”, zei Sherborne. De rechter onderbrak hem en zei: ,,Ik ben een beetje verbaasd dat de eerste getuige vandaag niet beschikbaar is.”

Harry’s proces

Harry’s zaak tegen de Mirror-uitgever zal naar verwachting zeven weken duren en is ongeveer halverwege. De eerste helft stond in het teken van ‘algemene claims’ tegen de krantengroep en de tweede helft bestaat uit een reeks op zichzelf staande processen, te beginnen met Harry’s proces tegen de krant dat vandaag begint.

Prinses Diana

Sherborne verklaarde vandaag in de rechtszaal dat The Mirror al onrechtmatige informatie over de prins verzamelde toen hij slechts elf jaar oud was. Dat was het verhaal over prinses Diana die Harry op zijn verjaardag naar school bracht. Het verhaal was niet exclusief voor The Mirror, maar de tabloid wist een aantal dingen te melden die niet bekend waren. Volgens Sherborne ‘veelbetekende signalen’ van onwettige informatieverzameling.

Tags

PRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie