DIT vond prins Philip van interview Harry en Meghan

Prins Philip|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Prins Philip zou niet blij zijn geweest met het interview dat Harry en Meghan in maart aan Oprah gaven. Volgens Gyles Brandreth, de auteur die de biografie van de vrijdag overleden prins Philip schreef, was de prins absoluut niet te spreken over de actie van zijn kleinzoon en diens vrouw…

Dit wordt gemeld door de Daily Mail. De overleden echtgenoot van koningin Elizabeth zou gezegd hebben dat er ‘niets goed uit zou voorkomen’. Eerder gingen de geruchten al dat het interview een flinke druk op de slechte gezondheid van Philip zette.

‘Krankzinnig’

In het veelbesproken interview liet Meghan weten dat ‘iemand binnen de koninklijke familie haar en Harry gevraagd zou hebben hoe donker de huidskleur van hun zoontje Archie zou worden’. Het paar onthulde niet wie die persoon was, al liet Harry later via Oprah weten dat het niet zijn grootouders betrof.

,,Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat prins Philip de hele toestand ‘krankzinnig’ vond. En die reactie verbaast me niet, want zo liet hij zich eerder ook uit over publiekelijke interviews die prinses Diana en prins Charles gaven in de jaren 90″, aldus Brandreth.

Timing

De prins lag tijdens het interview in het ziekenhuis, waar hij in totaal bijna een maand heeft doorgebracht. Vlak voordat het veelbesproken interview werd uitgezonden, was er sprake van een uitstelling van de uitzending. Dit omdat de toestand van Philip te kritiek zou zijn om de klappen in het interview aan te kunnen.

De auteur voegde eraan toe dat de prins niet boos was over de timing van het interview. ,,Nee, het feit dat hij destijds in het ziekenhuis lag maakte hem niet uit. Wat hem wel stoorde is dat ze zulke persoonlijke dingen openbaarden. Hij was van mening dat een interview geven op zich niet erg is, zolang je het maar niet om jezelf laat draaien. En dat hele interview ging alleen maar over Harry en Meghan. Dat vond de prins ondoordacht en onnodig.”

Tags

HARRY EN MEGHANINTERVIEWOVERLEDENPRINS PHILIP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck