Prins William en Harry onder vergrootglas

Harry en William
Door: Lies Jansen
21-07-2020

Er wordt onderzoek gedaan naar de prinsen Harry en William, over mogelijk misbruik van bijna 300.000 pond aan liefdadigheidsgeld. The Sun meldt dat de prinsen werden gerapporteerd, nadat dit enorme bedrag werd overgemaakt aan prins Harry zijn milieuvriendelijke reisbureau ‘Travalyst’.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Belangenverstrengeling, niet-onafhankelijk, ongepast gebruik middelen

Bij de commissie van liefdadigheid wordt gekeken naar mogelijk belangenverstrengeling, gebrek aan onafhankelijkheid en ongepast gebruik van middelen. Zo zou de Royal Foundation van prins William vorig jaar in totaal bijna 300.000 pond aan de non-profitorganisatie Sussex Royal van prins Harry hebben overgemaakt. Dit bedrag werd voor de helft betaald aan het bedrijf Travalyst, waar Harry 75% aandelen heeft.

In strijd met liefdadigheidswet

Nadat Harry zijn koninklijke taken, samen met Meghan had opgeven, was Sussex Royal genoodzaakt te sluiten. Al haar fondsen werden vervolgens overgemaakt naar Travalyst. Volgens een van de eisers van het onderzoek, is dit in strijd met de liefdadigheidswet. Maar de advocaat van Harry geeft aan dat dit een zeer beledigende en bovendien valse bewering is. 

Meer DenD