Prins William sneert naar Jeff Bezos en Elon Musk: ‘Repareer eerst de planeet!’

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins William heeft zich negatief uitgesproken over Jeff Bezos en Elon Musk. Hij vindt dat de miljardairs in plaats van het investeren in de ruimtevaart, moeten helpen met het oplossen van de huidige klimaatcrisis.

‘We beroven kinderen van hun toekomst’

Prins William heeft in een interview met de BBC flink uitgehaald naar ondernemers en miljardairs als Jeff Bezos, Elon Musk en Richard Branson. Zij moeten zich volgens hem bezighouden met het klimaatprobleem in plaats van met het investeren in reisjes naar de ruimte.

,,We hebben een aantal van ’s werelds grootste breinen nodig die vastbesloten zijn om deze planeet te repareren, niet om de volgende plek te vinden om te gaan wonen”, zei William in het gesprek. ,,Ik wil dat de dingen waar ik van heb genoten, het buitenleven, de natuur, de omgeving, er ook is voor ieder ander kind. Als we niet uitkijken, beroven we onze kinderen van hun toekomst.”

Oudste mens in de ruimte

De uitspraak van William komt een dag nadat acteur William Shatner, die jaren de hoofdrol speelde in Star Trek, met ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Jeff Bezos de ruimte in is geweest. Met zijn negentig jaar is hij de oudste mens ooit in de ruimte geworden.

Een commerciële raket bracht Shatner en drie andere passagiers naar een hoogte van ongeveer 107 kilometer, net buiten de dampkring. Bezos zelf maakte de trip in juli. Volgens hem zijn de ruimtereizen noodzakelijk om het leven op aarde te redden.

Bezos is in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met Musk (SpaceX) en Branson (Virgin Galactic) op het gebied van toeristische vluchten naar de ruimte. De Britse koninklijke familie laat zich steeds vaker uit over de klimaatcrisis. Ook Williams vader, prins Charles, zegt regelmatig hoe belangrijk het is om dit probleem op te lossen.

BUZZR

Tags

ELON MUSKJEFF BEZOSPRINS WILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck