Prins William spreekt met jongeren en vrijwilligers uit Wales

Door: DitjesDatjes
06-05-2021

Prins William heeft een wijkcentrum bezocht in het stadje Rhyl in Wales. Daar sprak hij met diverse jongeren en vrijwilligers die betrokken waren bij het buurtinitiatief, dat Brighter Futures heet.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In het wijkcentrum worden activiteiten georganiseerd voor mensen uit de wijk, specifiek voor jongeren, mensen met een mentale beperking of ouderen. De hertog van Cambridge liet zich bijpraten over de maatregelen die de organisatie heeft getroffen vanwege corona. Zo bracht Brighter Futures maaltijden rond aan kwetsbare mensen die in een strenge zelfisolatie zaten. Ook werden er sportactiviteiten in de buitenlucht georganiseerd voor de buurtbewoners, die door het thuiszitten minder konden bewegen.

De organisatie was erg verrast dat de echtgenoot van Catherine een bezoekje bracht aan Rhyl. “We waren even in shock toen we hoorden dat we gekozen waren. Maar we zien het als iets positiefs”, zegt een van de vrijwilligers. De aanwezigen vonden de prins bovendien aangenaam gezelschap. “Het is net alsof je met een normaal mens praat, je hebt helemaal niet door dat het een royal is”, zei een jongere met wie Harry had gesproken.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD