Prinses Amalia 16 jaar!

Prinses Amalia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Prinses Amalia wordt vandaag zestien jaar oud. Reden voor een feestje! De Kroonprinses zal echter geen spetterende ‘Sweet Sixteen party’ geven, want daarvoor heeft ze het volgens haar moeder veel te druk.

Genieten

,,Het wordt niet groots gevierd. Ze moet heel veel werk doen voor school. Het is het einde van het jaar en Sinterklaas; allerlei festiviteiten”, vertelt koningin Máxima in gesprek met RTL Boulevard. Uiteraard wordt haar verjaardag niet helemaal overgeslagen, want Máxima laat weten enorm voor haar te gaan zingen. Voor haar is het ook een emotioneel moment, want ze denkt dat haar oudste dochter snel haar vleugels uit zal slaan. ,,Waarschijnlijk de laatste twee jaar in huis, dus daar moet ik echt van genieten.”

Ook koning Willem-Alexander geniet van zijn dochter. Hij is vooral trots op Amalia, die nu echt een jonge vrouw begint te worden. ,,Een trotse vader op een trotse dochter. Het is een fantastisch meisje dat nu een jonge vrouw begint te worden en het is een schat van een kind”, zei hij in het programma Blauw Bloed.

Normale jeugd

Op dit moment zit Amalia in het vijfde jaar van haar VWO op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Volgend jaar gaat ze eindexamen doen, maar wat ze daarna gaat studeren is niet bekend. De kans is groot dat ze naar Rijksuniversiteit Leiden zal gaan want daar hebben ook haar vader, haar oma Beatrix en overgrootmoeder Juliana gestudeerd.
Als Amalia achttien jaar oud wordt neemt ze zitting in de Raad van State en zal ze ook een grondwettelijke uitkering krijgen. Ze zal ook steeds meer te zien zijn in het openbaar, maar tot die tijd zorgen haar ouders ervoor dat ze zo’n gewoon mogelijke jeugd heeft.

Tags

AMALIAKONINGKONINGINKROONPRINSESMAXIMASCHOOLSTUDERENTROONWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck