Koning zwaait prinses Ariane uit voor eerste schooldag

Door: DitjesDatjes
02-09-2019

De zomervakantie is weer voorbij en dus ook tijd voor prinses Ariane haar eerste schooldag op de middelbare school. Ze vertrekt maandagochtend op de fiets naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

Trotse vader

Koning Willem-Alexander legt als trotse vader haar moment van vertrek vast. Bepakt met schoolspullen zwaait de jongste prinses even naar de camera terwijl ze van het terrein af fietst. De koning maakte van zijn dochters Amalia en Alexia eerder ook soortgelijke video’s toen zij vertrokken voor hun eerste schooldag. De meiden hadden een roze en groen fietskrat voor op hun fiets. De 12-jarige prinses koos voor een blauw kratje op haar omafiets.

Ver fietsen

Terwijl oudere zussen Amalia en Alexia een stuk verder moesten fietsen om naar school te gaan, maar liefst 11 kilometer, hoeft dochter Ariane er maar liefst vijf af te leggen. Dit komt omdat het koninklijk gezin eerder dit jaar verhuisde van De Eikenhorst naar Paleis Huis ten Bosch. Het nieuwe stulpje ligt een stuk dichterbij dan hun vorige thuis.

Prinses stond te popelen

Volgens haar ouders stond de 12-jarige prinses Ariana te popelen om te beginnen aan de brugklas. Koningin Máxima en koning Willem-Alexander zeiden voor de vakantie tijdens de jaarlijkse ontmoeting al dat ze niet meer kon wachten. ,,Ze is er helemaal klaar voor” zei het koninklijk echtpaar.

 

Meer DenD