Prinses Beatrix bezoekt molenaarsgilde

Door: Kees van der Made
13-12-2021

Prinses Beatrix denkt op haar oude dag nog lang niet aan stilzitten. Zo laat ze zich binnenkort bijvoorbeeld zien bij de opening van het ‘Jaar van de Molenaar’.

De onlangs herstelde prinses Beatrix is nog niet voornemens achter de geraniums te gaan zitten. Hoewel ze het in 2013 als koningin voor gezien hield, blijft ze stug doorgaan met werkbezoeken. Eerder nog het werkbezoek aan Curaçao waar ze het coronavirus opliep. Op zaterdagochtend 15 januari pakt ze het wat rustiger aan…

Gilde van de Vrijwillige Molenaars

Prinses Beatrix is dan aanwezig bij de opening van het ‘Jaar van de Molenaar’. Dit valt gelijktijdig met de jubileumviering van het ‘Gilde van de Vrijwillige Molenaars’. Dat gilde bestaat vijftig jaar. De prinses hoort daar enkele toespraken van molenaars aan en zij spreekt met diverse molenaars over hun ervaringen en het belang van de opleidingen voor de beroepsgroep.

Immaterieel erfgoed

Het Gilde Vrijwillige Molenaars leidt mensen op om monumentale molens te laten draaien of om ermee te malen. Het ambacht van molenaar is sinds 2017 door UNESCO uitgeroepen tot immaterieel erfgoed.

Meer DenD