Prinses Beatrix rolmodel voor Amalia

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Prinses Amalia neemt haar oma, prinses Beatrix, als rolmodel voor haar toekomstige taak als koningin van Nederland, dat schrijft tijdschrift Party.

Amalia vindt het heerlijk om zoveel mogelijk tijd met haar oma door te brengen. ,,Ik heb ontelbare wijze lessen van haar geleerd”, zei ze tijdens een persmoment. ,,Naast het feit dat ze een ontzettend sterke vrouw is, is ze ook heel lief en hartelijk.”

Kneepjes van het vak

Amalia leert de kneepjes van het dus vak van haar oma. Beatrix bracht haar bijvoorbeeld het belang van discipline bij, en om voorafgaand aan een bezoek veel dossierkennis te hebben.

Máár andersom leert Beatrix ook van haar kleindochter. ,,Prinses Beatrix is niet heel technisch”, deelde royalexpert Annemarie de Kunder bij RTL Boulevard. ,,Maar toch hebben de kleinkinderen geprobeerd om haar uit te leggen hoe Whatsapp werkt.”

‘Ze lijken heel erg op elkaar’

Het is logisch dat Amalia haar oma als voorbeeld neemt voor haar toekomstige taak als koningin van het land. ,,Ze lijken heel erg op elkaar. Ze zijn allebei heel serieus met dat vak bezig. Beatrix vroeger, Amalia nu al voor haar toekomst”, concludeerde royalty deskundige Jeroen Snel.

Beatrix heeft er alle vertrouwen in dat Amalia als koningin in de toekomst goed zal functioneren, dat vertelde ze in televisieprogramma ‘Blauw Bloed’. ,,Ze is goed beginnen en ik weet zeker dat ze heel goed doorgaat en opgroeit tot een verstandig mens. Dat wens ik haar in ieder geval toe”, aldus Beatrix.

Tags

PRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck