Prinses Beatrix ziet dat held Sander de Kramer geëerd wordt

Beatrix kijkt toe
Door: Jos La Grande
31-03-2021

Nuchter, zoals elke Rotterdammer met een warm kloppend hart, en een man met passie. Sander de Kramer ontving in Middelburg The Four Freedoms Award in de categorie ‘vrijheid van gebrek’. Het is de kroon op het werk van een bijzonder mens.

Prinses Beatrix, die vaak de prestigieuze uitreikingen bijwoont, kon niet anders vanwege corona dan via online de plechtige gebeurtenissen volgen.

Waardering voor het werk van Sander

Voor Sander de Kramer, die zich bijna 15 jaar sterk heeft gemaakt voor de bevolking van Sierra Leone, is dit een absoluut hoogtepunt en waardering voor zijn vele werk. Sander heeft zijn leven in dienst gesteld aan de hulp van zwakkeren. Hij voorziet in zijn levensonderhoud door in Nederland columns te schrijven voor De Telegraaf over zijn woonplaats Rotterdam en hij werkt voor RTV Rijmond

De Verenigde Naties ontving de Four Freedoms Award 2020, die door VN-secretaris-generaal António Guterres in ontvangst werd genomen.

Hoogwaardigheidsbekleders

Alle Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders voelen zich verbonden met deze Four Freedoms Awards. Ook dit jaar hield premier Mark Rutte een toespraak en prinses Beatrix keek toe via een live-verbinding vanuit kasteel Drakesteijn.

Sander, zonder enige vorm van kapsones, noemt zich Chief Ouwe Dibbes in Sierra Leone. Toen hij geconfronteerd met de kindslaven die in de diamantmijnen van Sierra Leone worden uitgebuit, ging hij aan de slag. Hij was van mening dat er een einde aan moest komen. Dat deed hij met verve en met geld van vele mensen die hem steunen. Veertien jaar later wordt Sander geëerd voor het vele goede werk in ongeveer het armste Afrikaanse land.

Weeskinderen in de diamantmijnen en vele vele anderen kregen dankzij Sander een ander, beter leven.

Sander de Kramer
Sander de Kramer ontvangt The Four Freedoms Award.

Meer DenD