Prinses Charlène trekt zich terug in verlaten bergdorp

Charlene trekt zich terug in the middle of nowhere
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Prinses Charlène, die sinds 2011 de echtgenote van vorst Albert II van Monaco is, trekt zich momenteel terug in een verlaten bergdorp in Frankrijk. Ze is afgelopen periode erg ziek geweest, en is daarom toe aan rust. 

De afgelopen anderhalf jaar waren niet makkelijk voor Charlène van Monaco en haar gezin. Maandenlang zat de moeder van twee kinderen vast in Zuid-Afrika vanwege haar oor-, neus- en keelontsteking. Ze geeft zelf aan het heel moeilijk te hebben gehad.
In november mocht ze weer naar Monaco, maar ging toen naar een Zwitserse privékliniek wegens ‘algemene uitputting’. Haar man prins Albert noemde het “een test voor onze kinderen en mij”. 

Verborgen familiehuis

De prinses is inmiddels uit de privékliniek, maar blijft zich desondanks terugtrekken. Ze wil haar werkzaamheden nog niet overhaasten. Daarom vertoeft ze nu in de Franse bergen, in een verborgen vakantiehuis van de familie. Het huis staat midden in de natuur en Charlène kan er vrij bewegen en lekker ontspannen.

Schaapskooi

Het huis is niet wat je in de eerste instantie zou verwachten van een koninklijke familie. Het is een bescheiden huis hoog in de Alpen, aan de voet van het Nationaal Park Mercantour. Het kleine pand met de bruine luiken was vroeger een schaapskooi en ligt midden in het dorp waar maar ongeveer vijftien andere huizen staan. 

Gelijk verliefd 

Haar man Albert ontdekte de plek in 2007, en was wonderbaarlijk genoeg gelijk verliefd op het dorpje. Hij besloot de oude schaapskooi, waar de prinses nu haar tijd doorbrengt, te kopen en te renoveren. Hij deed hetzelfde met de dorpskapel, die maar op honderd meter van het huis ligt. 

Uitgestorven

Er loopt geen normale weg naar het huis toe. Het is totaal omringt met natuur en dieren. Je kan er eigenlijk alleen lopend komen. Het smalle pad loopt langs steile kloven en is rotsachtig. Het gebied ziet er uitgestorven uit, maar dit is juist waar de prinses aan toe is. Wanneer ze weer ‘fulltime’ terugkeert naar Monaco is nog onbekend. 

Tags

MONACOPRINS ALBERTPRINSES CHARLENE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck