Prinses Irene deelt persoonlijke boodschap: ‘Natuur onder te grote druk’

Door: Tanja Brouwer
07-04-2020

Prinses Irene deelt via de Facebookpagina van haar stichting Natuurcollege een persoonlijke videoboodschap. Ze laat haar volgers weten iets op papier te hebben gezet over de huidige coronacrisis, en wil het graag met hen delen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Angst is allesoverheersend’

,,We zijn bezig met de angst voor de dood. Van een ander die je liefhebt, voor je eigen dood, voor het lijden daaromheen. Angst voor de economische rampspoed. Het gevoel van angst is allesoverheersend”, begint de prinses haar verhaal. Ze heeft het over de angst die mensen voelen als ze naar de toekomst kijken en vraagt zich af hoe het verder moet. Irene benadrukt dat de keuzes van ieder mens op dit moment belangrijk zijn en in de toekomst om Nederland weer op te starten. ,,Dit moeten we dus echt samen doen. Net zoals we deze crisis samen doorwerken. Want we weten nu aan de lijve hoe zeer we aan elkaar verbonden zijn aan elkaar, met de dieren, met de bossen, de planten, met de elementen.”

,,We hebben de natuur onder een veel te grote druk gezet, met alle gevolgen van dien”, gaat prinses Irene verder. ,,Daar kunnen we uit concluderen dat we op een andere manier zouden moeten leven. Met respect en dankbaar en meer bescheidenheid in de ruimte die mensen innemen.”

‘Innerlijke drijfveer’

prinses Irene hoopt dat men in staat is de angst om te zetten in liefde. Liefde voor de natuur maar ook voor jezelf. ,,Wat je straks wilt, kan je nu beginen door nu beslissingen te nemen. Laat liefde je innerlijke drijfveer en kompas zijn.”


Persoonlijke boodschap van prinses Irene#Coronavirus #IedereenDoetErtoe

Geplaatst door NatuurCollege op Maandag 6 april 2020

Meer DenD