Prinses Maria Teresa herdacht in Spaanse kerken

Door: DitjesDatjes
29-03-2020

Op verschillende plaatsen in Spanje zijn zondag missen gelezen ter nagedachtenis aan de donderdag in Parijs aan het coronavirus overleden prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma. De eucharistievieringen werden georganiseerd door leden van de carlistische beweging, waarin de prinses decennialang een vooraanstaande rol speelde.

Tekst gaat verder onder advertentie

Volgens de ‘Asociación de 16 de abril’ is de prinses onder meer herdacht in Igúzquiza in Navarra, aan de voet van de voor de carlisten symbolische berg Montejurra, in de basiliek Nostra Señora de los Desemparados in Valencia en in de kerk van Nostra Señora de las Americas in Madrid. Ook zaterdag was op verschillende plaatsen in Spanje al stilgestaan bij het overlijden van Maria Teresa, die jarenlang les gaf aan de Complutense-universiteit in Madrid.

Details over de noodgedwongen strikt besloten uitvaart zijn nog niet bekendgemaakt. Maar vanwege de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan, kunnen familie en publiek daar niet bij zijn. Op een later tijdstip zal een herdenking worden georganiseerd.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD