Probleem van de maand november

Maaike
Door: DitjesDatjes
26-10-2018

Verliefd op een collega 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Sinds een paar weken ben ik heimelijk verliefd op een mannelijke collega. Ik weet niet zo goed wat ik met deze gevoelens aan moet. Want ik ben single en hij is, naar ik weet, gelukkig getrouwd. Hij is grappig, slim en knap en we kunnen samen hard lachen. Ik voel de spanning tussen ons, ik beeld het me niet in. Maar ik wil geen huwelijk kapotmaken. Wel heb ik de behoefte mijn gevoelens uit te spreken, aangezien hij ook merkt dat ik anders tegen hem doe. Afgelopen week vroeg hij of er misschien iets met me aan de hand is. Wat is wijsheid?” 

Eva uit M. 

 Lieve Eva, vergeet deze man. Probeer te achterhalen waarom je verliefd wordt op iemand die niet beschikbaar is. Is de gedachte dat je hem niet kunt krijgen onderdeel van je roze wolk? Zo ja, dan ben je waarschijnlijk niet toe aan een relatie of diepe verbintenis. Je zegt zelf dat je niks kapot wil maken dus doe dat dan niet. Richt je lekker op jezelf, want iedere vrouw verdient een man die vrij is en voor jou alleen gaat. 

Probleem van de maand 

 Ex dreigt met naaktfoto’s 

Mijn dochter Melissa heeft het uitgemaakt met haar vriend. Hij is woest. We dachten dat het wel zou overwaaien, maar hij valt haar lastig en het begint nu echt vervelend te worden. Hij wil met haar in contact blijven en dreigt naaktfoto’s online te plaatsen als zij niet aan zijn eisen voldoet. Mijn dochter is in alle staten. Ik weet niet of dit wel overwaait. Wat kun je als ouder doen? 

L.B uit D. 

Wat je in elk geval kunt doen, is zijn dreigement bewaren. Installeer een app op de telefoon die alle inkomende gesprekken opneemt. Bewaar alles wat tegen hem kan werken. Eigenlijk bouw je in zekere zin een dossier op van zijn bedreigingen. Laat hem weten dat jullie dit hoog opnemen en naar de politie stappen. Doe dat ook echt zodra het erger wordt. Ook belangrijk: leer je dochter dat sexting een inbreuk op haar privacy is. Intiem zijn doe je met z’n tweeën, live. Naaktfoto’s sturen blijft een risico, hoe goed je iemand ook vertrouwt. Veroordeel je dochter er in elk geval niet om, dan zal ze zich (blijven) schamen. Sterkte! 

 

Spirituele verslaving  

Elke maand heb ik een torenhoge telefoonrekening. Ik ben al snel zo’n €500 kwijt aan gesprekken met paragnosten. Het begon met een telefoontje per week, nu hang ik bijna elke avond aan de lijn voor advies. Mijn partner wist van niks, al vroeg hij laatst waar al het spaargeld toch naartoe ging. Het is mijn spaargeld, maar toch. Ik schaam me voor het feit dat ik me afhankelijk maak van anderen, maar de bevestiging dat het allemaal goed gaat komen doet me goed. Al zijn de kosten nu veel te hoog. Hoe pak ik dit aan? 

M.A te L. 

 Waarom hecht je zoveel waarde aan een paragnost of voorspellingen voor de toekomst? Ben je ontevreden over de huidige situatie? Zo ja, probeer daar dan verandering in aan te brengen, als dat mogelijk is. Zo niet: accepteer het leven zoals het nu is, je leeft vandaag. Ik denk dat je er sowieso verstandig aan doet met je provider te bellen en het probleem aan te kaarten. Wie weet kunnen ze je helpen. Ook een oplossing: kies voor prepaid bellen, dan weet je ook precies voor hoeveel geld je belt en wat dit soort advies je kost. Kick je ook meteen cold turkey af. De oplossing, hoe cliché ook, ligt bij jou.   

 

Meer DenD