Problemen bij SBS6: ‘Mislukte programma’s geschrapt’

Problemen bij SBS6|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De weekendprogrammering van SBS zou vanaf morgen compleet op de schop gaan. De programma’s ‘Think Inside the Box’ en ‘Vier is te veel’ leveren zó weinig kijkers op, dat er besloten zou zijn de programma’s volledig van de buis te laten verdwijnen.

Het nieuwe programma ‘Think Inside the Box’ van Richard Groenendijk en Kees Tol zou vervangen worden door een herhaling van de populaire realityserie ‘Massa is Kassa’. ,,En ook ‘Vier is te veel’ van Sander Lantinga schijnt op het hakblok te liggen”, meldt Yvonne Coldeweijer op Instagram.

‘Die programma’s zijn om te janken, zo slecht’

,,Volgens een betrouwbare spion zou vanaf morgen de weekendprogrammering van SBS compleet op de schop gaan”, aldus Yvonne. ,,Gaat lekker daar! Die programma’s zijn natuurlijk ook om te janken, zo slecht.”

‘Think Inside the Box’ is sinds 6 mei elke vrijdag op de buis. En hoewel het lastig is om op vrijdagavond op te boksen tegen alle concurrentie op televisie, startte het programma wel erg stroef. Slechts 292.000 mensen keken naar de eerste uitzending en daarmee behaalde de spelshow geen plek in de top 25.

Richard Groenendijk ligt er niet wakker van

Helaas veranderde de daaropvolgende weken niets en bleven er steeds minder kijkers over. Afgelopen vrijdag keken er zelfs nog maar 199.000 kijkers.

Presentator Richard van Groenendijk vertelde op NPO Radio 2 dat hij niet wakker ligt van de lage kijkcijfers. ,,Ik zweer op mijn eigen man dat ik niets met kijkcijfers heb”, zei hij. ,,Het was leuk geweest als we een miljoen kijkers hadden getrokken, maar dat is niet zo. Jammer dan.”

246.000 kijkers

De nieuwe tv-quiz ‘Vier is te veel’ met Sander Lantinga dat op de zondag te zien is op SBS6, kampt met hetzelfde probleem. Het programma trok onlangs maar 246.000 kijkers en behaalde daarmee ook geen plek in de top 25.

Tags

Kees TolRichard GroenendijkSander LantingaSBSSBS6Think inside the boxvier is te veelYvonne COldeweijer

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie