Queen benoemt Jonathan Pryce tot Sir

Door: DitjesDatjes
12-06-2021

De Britse koningin Elizabeth heeft op de officiële viering van haar verjaardag traditiegetrouw de Birthday Honours bekendgemaakt, vergelijkbaar met de lintjesregen in Nederland. De lijst wordt volgens Britse media gedomineerd door mensen die een belangrijke rol speelden bij het bestrijden van de coronapandemie, maar er bleef ook ruimte om bekende Britten te prijzen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Een van de meest aansprekende namen is Jonathan Pryce, vorig jaar genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in The Two Popes. De Welsh acteur, ook bekend van Game of Thrones, werd in 2009 al Commander of the Order of the British Empire (CBE), maar wordt nu ook geridderd en mag voortaan Sir voor zijn naam zetten. Opvallend genoeg is Pryce gecast om de rol van prins Philip over te nemen in de komende seizoenen van de Netflix-hit The Crown.

Onder anderen kinderboekenschrijfster Lauren Child, zangeres Lulu en presentatrice Sue Barker krijgen allemaal de titel CBE, terwijl singer-songwriter Alison Moyet en zanger Engelbert Humperdinck zich nu Member of the Most Excellent Order of the British Empire mogen noemen. Ook Skunk Anansie-zangeres Skin en British Bake Off-jurylid Prue Leith krijgen een lintje.

De ‘honours’ worden twee keer per jaar uitgereikt: op de officiële verjaardag van de koningin in juni en aan het eind van het jaar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD