Queen brengt virtueel bezoek aan Commonwealth Office

Door: DitjesDatjes
25-07-2020

Koningin Elizabeth heeft een videoconferentie gehouden met het Foreign and Commonwealth Office (FCO). De Queen ging digitaal langs om te horen over hoe de afdeling van de Britse overheid, die zich bezighoudt met zaken rond het Gemenebest, is omgegaan met de coronacrisis. Dat meldt Buckingham Palace zaterdagavond.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het ging niet alleen maar over het coronavirus. Aan het begin van het gesprek werd een nieuw portret van de koningin onthuld. De FCO liet het maken vanwege zijn langdurige relatie met Elizabeth en de bijdrage die zij heeft geleverd aan de Britse diplomatiek. De koningin heeft op verzoek van de afdeling meer dan honderd landen bezocht en ontvangt nog steeds geregeld wereldleiders en andere afgevaardigden uit landen van het Gemenebest.

Na de onthulling van het portret sprak de koningin over wat de FCO de afgelopen periode heeft gedaan rond het coronavirus. Zo vertelde medewerkster Sanjibita Tariang, via een verbinding vanuit India, hoe ze had geholpen bijna 18.000 Britse reizigers weer veilig thuis te laten komen vanuit India. Ook vertelde Aletheia Bligh-Flower, de leider van het FCO vaccinatieteam, over hoe ze met andere landen samenwerkt voor de ontwikkeling van een coronavaccin.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD