‘Queen Elizabeth veroorzaakte vertrek Harry en Meghan’

Harry en Meghan
Door: Eva Steins
26-10-2020

Een nieuwe wending in het plotselinge vertrek van Meghan en Harry. De Sussexes kondigde begin dit jaar aan dat zij afstand namen van hun koninklijke titels en vertrokken naar de Verenigde Staten. Een royalty-deskundige wijst nu een schuldige aan voor de ingrijpende beslissing: koningin Elizabeth…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vertrek

In januari kwam Harry en Meghan naar buiten met een schokkende onthulling: zij besloten te stoppen als actieve leden van het Koningshuis.

Koningin Elizabeth reageerde begripvol op hun besluit. ,,Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde leden van mijn familie blijven”, reageerde koningin Elizabeth. ,,Mijn familie en ik steunen de wens van Harry en Meghan volledig om een nieuw leven te creëren als jonge familie”, aldus de koningin. “Hoewel we liever hadden gezien dat ze volledig lid waren gebleven van het koningshuis, respecteren we hun wens om een meer onafhankelijk leven te leiden.”

Invloed

Een royalty expert onthult nu een opmerkelijk detail aan het verhaal. De expert is van mening dat er nóg een belangrijke sleutel was bij het vertrek van Harry en Meghan: Koningin Elizabeth. Zij zou een fout gemaakt kunnen hebben die een negatie invloed had op hun koninklijke ervaring.

Wat was hun drijfveer om te vertrekken? Volgens Harry en Meghan namen zij het besluit naar aanleiding van een constante stroom van negatieve aandacht en kritiek. Iets wat Harry’s moeder Diana in 1997 ‘de kop kostte’.

Royalty expert Simon Jenkins zet zijn vraagtekens bij het besluit. Niet omdat hij het een aparte keuze vindt van Meghan en Harry, maar waarom zij uberhaupt in eerste instantie in deze positie hebben gestaan.

In een artikel in New Statesman legt hij uit wie hij hiervoor verantwoordelijk houdt. ,,Ik geef de koningin de schuld.”

,,Waarom bevond het stel zich zo ver van de troon in deze absurde positie?”, vroeg hij zich af.

,,De waarheid is dat ze het slachtoffer waren van een beleid dat teruggaat tot de jaren zestig, een beslissing van de koningin om een ​​nieuw concept van monarchie aan te gaan.”

LEES OOK:

Harry zag onbewuste vooroordelen pas door Meghan

Meer DenD