Queen stuurt traditionele ‘Witte Donderdag-munten’ per post

Door: DitjesDatjes
09-04-2020

Koningin Elizabeth brengt ook donderdag vanwege het coronavirus anders door dan gebruikelijk. Normaal gesproken woont de Britse vorstin op Witte Donderdag (Maundy Day) de zogeheten Maundy Service in de St. George’s Chapel van Windsor Castle bij, maar deze is afgeblazen. De muntstukken die ze er jaarlijks traditiegetrouw overhandigt aan gepensioneerden die veel hebben betekend voor de kerk en de lokale gemeenschap heeft de Queen dit jaar per post gestuurd.

Tekst gaat verder onder advertentie

In totaal kregen 188 pensionado’s donderdag een pakketje van Elizabeth, schrijven Britse media. Daarin zaten twee buideltjes. Een witte met de speciale ‘Maundy Coins’ en een rode met zo’n 5 pond aan normale munten. De gewone stukken symboliseren een gift van de koningin voor voedsel en kleding.

Elizabeth had ook een briefje geschreven aan de ontvangers. Zo schreef ze teleurgesteld te zijn dat de jaarlijkse dienst niet doorgaat. “Maar dat betekent niet dat uw bijdrage van onschatbare waarde voor de gemeenschap niet onopgemerkt blijft”, aldus de koningin. “Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar u en uw familie in deze moeilijke tijd.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD