Pijnlijke strafrechtelijke vervolging Quincy Promes na mesincident

Quincy Promes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De bewijzen tegen voetballer Quincy Promes zijn kennelijk zo hard dat het Openbaar Ministerie hem een jaar na dato toch gaat vervolgen voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude.

De steekaffaire krijgt dus een hele dikke staart voor Promes, die inmiddels van Ajax naar Spartak Moskou is verhuisd. Keer op keer, ook tegen zijn collega’s bij Ajax en tegen de trainersstaf, is Promes steeds blijven ontkennen. Vervolgens vertrok hij bij Ajax en ging naar het verre Rusland.

‘Geen idee wat de aanleiding was’

Quincy Promes wordt er dus van verdacht vorige zomer zijn neef te hebben neergestoken na afloop van een feest. Volgens het slachtoffer werd hij uit het niets door Promes aangevallen met een mes en raakte daarbij ernstig gewond aan zijn knie.

,,Hij had geen idee wat de aanleiding was”, zei zijn raadsman eerder na het verhaal dat Promes zijn cliënt ervan zou hebben beschuldigd geld gestolen te hebben van een familielid.

Toch aangifte

Vanwege de familieband en het niet willen schaden van de carrière van Promes wilde zijn neef geen aangifte doen en er op een andere manier uitkomen. Maar na een tip kwam de politie er toch achter dat de voetballer betrokken zou zijn geweest en deed het slachtoffer uiteindelijk in november aangifte. Na twee dagen vast te hebben gezeten kwam de voetballer weer vrij.

Promes blijft ontkennen

Na zijn vrijlating bleef hij verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Promes blijft dit echter ontkennen en heeft eerder via zijn advocaat laten weten dat hij helemaal niet ter plaatse was, meldt het AD. ,,Al die mediaberichten en negativiteit om mij heen. Daar ben ik erg van geschrokken”, vertelde Promes eerder. ,,Maar de waarheid zal boven water komen. Ik zag dat men zijn oordeel al klaar had. Onterecht. Daar had ik moeite mee.”

‘Voorgenomen beslissing’

De politie rondde het onderzoek in mei af en stuurde het dossier door naar het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Dat heeft geleid tot de ‘voorgenomen beslissing’ om tot vervolging over te gaan.

Het is nog geen definitieve beslissing, omdat er nog geen definitieve aanklacht is. Deze wordt pas opgesteld als de advocaat van Promes, mr Gerard Spong, onderzoekswensen heeft ingediend. Mocht dat leiden tot nadere onderzoekshandelingen, dan zullen die worden uitgevoerd waarop een definitieve beslissing van het OM volgt.

Op mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg staat maximaal vier jaar gevangenisstraf.

Tags

EK VOETBALORANJEQUINCY PROMESVOETBAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie