Radioster Frank Dane aan de dijk gezet door Talpa?

Frank Dane
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Frank Dane heeft het als opvolger van Edwin Evers slechts drie jaar vol gehouden. De Radio 538-dj, die met zijn team elke ochtend was te beluisteren, maakt abrupt plaats voor het duo Wietze de Jager en Klaas van Eerden. Tegenvallende luistercijfers hebben kennelijk het alarm bij Talpa laten afgaan. Er is hardhandig ingegrepen; tussen zes uur en tien uur ’s ochtends verdwijnt Frank Dane van de populaire zender.

De verklaring van Talpa voor de pijnlijke ingreep is mierzoet. Er wordt gesproken over een ‘geweldige prestatie’ van Frank Dane en dat er in de toekomst sprake zal zijn van ‘een samenwerking’. Wat dat verder zal inhouden is echter in nevelen gehuld.

De realiteit is dat Radio 538 marktaandeel in de ochtenduren heeft verloren sinds de populaire Edwin Evers vertrok. De aardige Dane, die velen ook kennen van zijn presentatieklussen voor RTL Boulevard, bleek niet in staat om de hoog gespannen verwachtingen van de Talpa-top waar te maken. De realiteit is hard: Frank Dane is exit en niemand gunt hem dat!

Geld

Met name de radioshow is voor de populaire radiozenders, die het moeten hebben van het bereik in de ochtend, van levensbelang. Rinus Michels zei het al: voetbal is oorlog. Maar commerciële radio is veel meer dan oorlog. Adverteerders hebben maar een doel; zo veel mogelijk luisteraars bereiken. Frank Dane en zijn team met Jelle van der Meer, Jelmer Gussinklo en nieuwslezer Roelof Hemmen moeten plaatsmaken voor De Jager en Van der Eerden.

Het lijkt allemaal op paniekvoetbal. Zendermanager Coco Hermans geeft er nog een eigen draai aan in een persbericht. Het aan de kant schuiven van de sympathieke Dane wordt omschreven als ‘een volgende stap’. Maar er is geen enkele garantie dat zijn opvolgers succesvoller zijn.

Edwin Evers

Aanvankelijk werd verwacht dat dat Frank Dane de luistercijfers van Edwin Evers zou kunnen evenaren. Evers deed de ochtendshow gedurende 21 jaar bij Radio 538, maar was uiteindelijk volledig uitgeblust. Er staan grote belangen op het spel, niet in het minst omdat de makers van de ochtendshows riante salarissen krijgen uitgekeerd. Het zou gaan om tonnen!

De radioconcurrentie neemt opnieuw absurde vormen aan, want de vervanger van Dane, Wietze de Jager, moet de concurrentie aangaan met zijn voormalige maatje Mattie Valk, die met Marieke Elsinga weer een ochtendshow maakt voor Qmusic. Elsinga is trouwens ook regelmatig te zien bij RTL Boulevard.

[poll id=”52″]

Tags

538FRANK DANEMATTIE VALKQMUSICTALPA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck