Red Hot Chili Peppers zijn bezig met een nieuw album

Door: DitjesDatjes
08-01-2020

De terugkeer van gitarist John Frusciante heeft de Red Hot Chili Peppers gelijk nieuwe inspiratie opgeleverd. De mannen zijn de studio ingedoken, vertelde drummer Chad Smith aan Rolling Stone.

Veel mag Chad niet vertellen over wat de groep van plan is. “Ik heb voor dit interview strikte regels opgelegd gekregen: praat niet over de band”, zei de drummer. “Maar ja, John is weer terug bij de band en iedereen weet het. We zijn dolblij. De festivals zijn de enige shows die we hebben geboekt. Voor nu zijn we vooral bezig met nieuwe nummers en het schrijven van een nieuw album. We vinden het allemaal geweldig om nieuwe muziek te maken.”

De Red Hot Chili Peppers kondigden in december aan dat Frusciante na tien jaar terugkeert en dat tegelijkertijd afscheid werd genomen van gitarist Josh Klinghoffer. Het laatste album waarop Frusciante te horen was, was Stadium Arcadium uit 2006. Daarna volgden met Klinghoffer I’m With You (2011) en The Getaway (2016).

Het eerstvolgende optreden van de Red Hot Chili Peppers staat gepland op 15 mei. Op 19 juni staat de band ook op Pinkpop.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen