Redactie DWDD wraakzuchtig

Redactie DWDD
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Wie niet doet wat de redacties van de talkshows voorschrijven krijgt een boycot aan zijn broek. Dat overkwam cabaretier Jan Jaap van der Wal destijds bij De Wereld Draait Door. Vanwege ‘interview-obstructie’ werd de cabaretier tijdenlang niet meer uitgenodigd in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk.

Dat onthulde Jan Jaap van der Wal in het nieuwe programma Media Inside van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman.

Van der Wal moest zich bij Media Inside verdedigen omdat hij zich weigerde uit te spreken over een foute grap van zijn collega Guido Weijers over de vermeende liefdesaffaire van Marco Borsato en zangeres Maan.

LEES OOK DE RECENSIE DEND OVER ‘MATTHIJS GAAT DOOR’: Matthijs is de nieuwe Willem Duijs

Van der Wal vertelde dat hij destijds bij DWDD, waarin hij aan tafel zat met Wim de Bie voor een promopraatje niet deed wat de redactie wilde. Met een aantal mensen werkten ze destijds aan een verkiezingsshow, maar wisten niet wat ze ze zouden gaan doen. Volgens Van der Wal hadden ze er gewoon geen zin in om naar de pijpen van DWDD en Matthijs van Nieuwkerk te dansen.

Dat leverde hem een boycot op van een teleurgestelde redactie, die pas werd opgeheven toen de talkshow radeloos op zoek was naar gasten na aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo. Toen is Van der Wal weer aangeschoven bij Matthijs van Nieuwkerk.

Tags

dwddGijs GroentemanJan Jaap van der WalMaanMarcel van RoosmalenMarco BorsatoMatthijs van Nieuwkerk

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie