Regisseur presenteert zwart-witversie van Parasite op IFFR

Door: DitjesDatjes
27-01-2020

Regisseur Bong Joon Ho presenteert woensdag op het Filmfestival Rotterdam een zwart-witversie van zijn megahit Parasite. De nieuwe versie van de film zal in Rotterdam zijn wereldpremière beleven. Bong Joon Ho is zelf aanwezig op woensdagavond om de film te introduceren.

“Ik ben er zeker van dat iedereen een andere opvatting zal hebben over deze versie”, stelt de regisseur. “Zelf vind ik dat alle personages er nog pathetischer uitzien, en dat het onderscheid tussen de drie verschillende ruimtes waar de families verblijven in al zijn grijstinten nog tragischer is. Maar bovenal ben ik nieuwsgierig naar de reacties van het Rotterdamse publiek.”

Parasite gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie. De zwarte komedie won inmiddels vele tientallen prijzen, waaronder de prestigieuze Gouden Palm tijdens het festival van Cannes en de Golden Globe voor beste buitenlandse productie van het jaar. Ook werd de sociale satire door de Nederlandse filmpers uitgeroepen tot beste titel van 2019 en geldt Parasite als een grote favoriet bij de Oscaruitreiking over een maand.

De sociale satire is een onwaarschijnlijke hit in de Nederlandse bioscopen; de film heeft al meer dan 190.000 bezoekers getrokken. Het is nog nooit eerder gebeurd dat een Koreaanse film in Nederland zoveel mensen trok. Ook is het de best bezochte Aziatische film in Nederland in zeker twee decennia.

 

BuzzE

 

 

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen