Reis naar Ethiopië raakte Marieke Elsinga

Door: DitjesDatjes
20-11-2017

AMSTERDAM – Marieke Elsinga is behoorlijk geschrokken van de leefomstandigheden van de meeste inwoners van Ethiopië. De presentatrice bezocht in het Afrikaanse land projecten van hulporganisatie Cordaid. “De situatie is zo anders dan in Nederland, ik heb dat nog nooit van dichtbij meegemaakt”, zegt ze in De Telegraaf.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De reis roerde Marieke tot tranen toe. “Op de laatste draaidag zat mijn emotionele emmer vol. En die stroomde over”, aldus de presentatrice. “Ik zat in een hutje met een vader en een moeder. Een van hun kinderen was overleden. Ze hadden er nog vijf. Een aantal van hen was ziek, en de moeder ook. Zij is 32 jaar. Net als ik. En wij hebben zo’n ander leven, dat raakte mij echt.”

In RTL Boulevard wordt vanaf maandag aandacht besteed aan de actie Schoon water voor iedereen. Marieke gaat daarin proberen mensen aan te zetten om met de drie liter water challenge mee te doen: een dag doorbrengen met drie liter water. “Dat heb ik in Ethiopië gedaan. Ik heb het ongeveer tot het middaguur volgehouden.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD