René: ‘Ik had de opmerking liever niet gemaakt’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

René van der Gijp heeft spijt van de opmerking die hij maakte over het uiterlijk van Manon Meijers, de vriendin van Guus Meeuwis. Dat zei hij gisteravond in Veronica Inside.

Paniek

,,Als ik had geweten dat zij zo in paniek zou raken, had ik de opmerking liever niet gemaakt”, zei Van der Gijp. De voetbalanalyst maakte vorige week een gemene opmerking over Manon. ,,Ik zag een foto van Guus Meeuwis en toen dacht ik dat hij met zijn omgebouwde broer was. Ha, ha, ha. Krijg de tering, joh. Dit is toch geen gezicht”, luidde de opmerking.

Manon reageerde op Instagram en schreef dat ze de grap absoluut niet kon waarderen. Andere BN’ers, waaronder Fred van Leer, steunden Manon.

Johan Derksen snapt niets van René van der Gijp, die zijn opmerking dus terugneemt. Derksen vindt namelijk dat iedereen niet zo moeilijk moet doen om een grapje. ,,Laat het afglijden man. Iemand staat slecht op een foto en daar wordt hier gewoon een grapje over gemaakt. Fuck off!”

Bo

Het is niet de eerste keer dat er in Voetbal Inside grappen gemaakt worden over transgenders. Vorig jaar verkleedde Van der Gijp zich als vrouw, als reactie op de Vlaamse tv-verslaggever Boudewijn van Spilbeeck, die tegenwoordig ‘Bo’ heet en als vrouw door het leven gaat. ,,We moeten niet doen alsof dit normaal is”, zei René lachend. De KNVB nam afstand van zijn uitspraak en ook BN’ers en voetballers, zoals Memphis Depay, lieten weten dat ze niet achter Van der Gijp staan.

Tags

GUUS MEEUWISHOMOSEKSUEELJOHAN DERKSENMEMPHIS DEPAYRENE VAN DER GIJPVERONICA INSIDEVOETBALVOETBAL INSIDE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck