René le Blanc over de donkere kant van zijn roem

Rene le Blanc
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Het was de grootste droom van René le Blanc: beroemd worden. Na zijn deelname aan Ik Geloof In Mij kreeg de cult-held wat hij wilde. Duizenden fans, een hit én een volgeboekte agenda. Toch is hij er op de harde manier achter gekomen dat beroemd zijn niet alleen maar voordelen heeft…

In een gesprek met de Telegraaf vertelt de zanger over de donkere zijde van zijn roem. Toen onlangs zijn schoonmoeder overleed, met wie hij een ontzettend goede band had, kon de volkszanger rekenen op een heleboel negatieve reacties. „Over het algemeen maak ik alleen maar leuke dingen mee. Maar ik ben blij dat Gordon met zijn petitie tegen anonieme haat op het internet 40.000 handtekeningen heeft opgehaald.”

Verdriet

De nare reacties onder de berichten dat zijn schoonmoeder overleden was doen René nog steeds veel pijn.

,,Soms gaat het bij mij wel erg ver. Toen mijn schoonmoeder was overleden, stond daarover een bericht op een showbizzsite. Als je toch ziet wat mensen daar allemaal onder durven te schrijven… Onder een valse naam, natuurlijk”, vertelt René.

De volkszanger werd beschuldigd van vreselijke dingen in de reacties.

,,Er gaan elke dag schoonmoeders dood, zegt men. Dat is natuurlijk ook zo, maar als iemand beweert dat ik haar dood gebruik voor mijn bekendheid, dan gaan bij de haren echt overeind staan. Mijn vriendin en de familie lezen dit ook! Iedereen mag een mening hebben. En ze mogen mij een kwal vinden, maar dit soort teksten gaat te ver. Dat doet mij enorm veel pijn. We hebben al zo veel verdriet.”

Tags

HAATREACTIESOVERLEDENRENE LE BLANCSCHOONMOEDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck