René van der Gijp over vreemde ontmoeting met Máxima

Rene van de Gijp had een vreemde ontmoeting met de koningin
Door: Charlotte Wijnen
03-02-2022

René van der Gijp vertelde gisteren tijdens de uitzending van VI Vandaag over zijn vreemde ontmoeting met koningin Máxima. Achteraf kan hij er wel om lachen, maar op dat moment was het erg ongemakkelijk…

René van der Gijp is ooit gevraagd om het koningspaar te ontmoeten. ,,Iemand vroeg aan mij of ik ze wilde ontmoeten en ik zei: het hoeft niet maar ik kan geen nee zeggen”, begint René zijn verhaal in VI Vandaag.

‘Máxima dacht: wat moet ik hiermee?’

Hij legt uit dat hij in een gang moest staan tot het koningspaar langs kwam lopen. ,,Op een gegeven moment ziet Máxima mij en die denkt: wat moet ik daarmee? Maar dat dacht ik ook. Dus wij dachten in principe allebei hetzelfde. Ik was gevraagd om in die gang te gaan staan en zij werden naar mij toegestuurd. Zo gaat dat de hele dag met die mensen, die krijgen te horen: ‘Er staat iemand in de gang en loop er maar heen’.”

De ontmoeting verliep dan ook allesbehalve vlekkeloos. ,,Máxima zei tegen mij: ‘Wat leuk dat u er bent”’, vertelt René, waarop hij dacht wel een grapje te kunnen maken. ,,Dus ik zei: ‘Ik was in de buurt en ik wist van jou dat je het wel leuk zou vinden dus ik dacht ik rijd even langs’.

‘Ze vonden het niet leuk wat ik zei’

Maar het grapje werd niet gewaardeerd. ,,Toen liepen ze stoicijns weer verder. Ze vonden het ook niet leuk wat ik zei.”

Voormalig minister-president Balkenende, die op dat moment met het koningspaar meeliep, schudde zelfs zijn hoofd. ,,Maar ik wist echt niet wat ik anders moest doen. Dus dat was mijn kennismaking toen. Er is ook nooit een tweede gekomen.”

Meer DenD