René van Kooten stond doodsangsten uit om dochter

Voor musicalster René van Kooten, die een gevreesde Sovjetofficier speelt in de Nederlandse versie van de Broadway-hit Anastasia, zijn het zware tijden geweest rond de geboorte van zijn tweede dochter Sophie. “Doorwerken is uiteindelijk mijn redding gebleken”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Van Kooten en zijn vrouw Tanya kregen Sophie vorig jaar november. Het meisje kwam via een keizersnee ter wereld. Tanya lag na de geboorte een paar dagen op de intensive care en de kleine moest meteen de couveuse in. Dat duurde drie maanden, omdat Sophia veel te vroeg was geboren, na nog geen zes maanden zwangerschap.

“Na haar geboorte woog ze nog minder dan een pak suiker, maar inmiddels is ze al 7 kilo. Ik heb doodsangsten uitgestaan, was bang mijn vrouw en kind te verliezen. Zo erg was het wel”, aldus Van Kooten, die inmiddels meer dan blij is dat het weer goed gaat met zijn vrouw en dochter en zich verheugt op zijn nieuwe musicalavontuur.

Over twee weken gaat Anastasia in Nederland in première. “De reacties zijn uiterst positief, mensen vinden het mooi”, zegt René. De mooiste reactie kreeg hij deze week van zijn andere dochter Senna (8). “Ze zei dat ze betoverd was en ademloos naar het liefdesverhaal in al die mooie jurken had zitten kijken. Voor haar is Anastasia niet iets nieuws, ze kent de animatiefilm. De musical is overigens niet één op één overgenomen van de animatie.”

 

BuzzE