Renze Klamer al weken vast in Zuid-Afrika: ‘Nog langer zonder mijn kinderen’

Renze Klamer zit vast
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Renze Klamer heeft opnieuw een zware tegenslag te verwerken. De presentator zit al weken vast in Zuid-Afrika vanwege een positieve coronatest. Hij is al meermaals niet toegelaten op de KLM-vluchten terug naar huis. ,,Nog langer mijn kinderen niet zien.”

Net als vele andere landen heeft Nederland een aantal weken geleden een vliegverbod ingesteld op vluchten vanuit zuidelijk Afrika vanwege de nieuwe virusvariant. Op dat moment was Renze Klamer lekker vakantie aan het vieren, niet wetend dat hij daar voorlopig nog zou moeten blijven.

Geweigerd op vlucht

Na een mooie rondreis wilde de presentator op 4 december terugvliegen van Johannesburg naar Amsterdam, maar dat feestje ging niet door. ,,Ik testte positief. Ik ging netjes in quarantaine”, zei hij op Twitter. ,,Al snel bleek dat ik positief bleef testen, ondanks het ontbreken van de symptomen.”

Omdat Renze positief bleef testen en uit een land met een zorgwekkende virusvariant komt, moest hij een positieve test van minimaal elf dagen oud hebben, een positieve test van maximaal 48 uur oud en een artsenverklaring dat er geen besmetting meer mogelijk is.

Gisteravond had hij alles netjes voor elkaar voor zijn vlucht en kreeg zelfs een bevestigingsmail van KLM. ,,Toen kwam ik op het vliegveld bij de check-in van KLM, en liep het helemaal anders. Daar zei men dat ik ook een negatieve antigeentestuitslag nodig had.”

‘Resultaat: nog langer mijn kinderen niet zien’

De manager ter plaatse spreekt geen Nederlands maar laat de Engelstalige website zien van onze overheid, zo legt de presentator uit. ,,En dan is er opeens iets vreemds. Volgens deze Engelstalige website van onze zelfde overheid moet ik dus opeens wél ook een antigeentest kunnen laten zien.”

Een ander van KLM vertelt hem weer dat het eerste positieve PCR-testresultaat twee weken oud moet zijn, in plaats van de elf dagen die de overheid aangeeft. ,,En dus ook geen antigeentest. Wat is het nou mensen?!”

Ontzettend veel onduidelijkheid en voorlopig lijkt Renze dus nog wel even vast te zitten in Zuid-Afrika. ,,Resultaat: nog langer mijn kinderen niet zien, extra hotel- en testkosten en totaal geen duidelijkheid over welke regels ik moet aanhouden om morgen wel terug te kunnen vliegen.”

Tags

CORONARENZE KLAMERVASTZUID-AFRIKA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck