Rick Brandsteder hoort gevangenisstraf eisen

Rick Brandsteder
Door: DitjesDatjes
04-07-2017

Rick Brandsteder heeft vier weken gevangenisstraf tegen zich horen eisen. Het Openbaar Ministerie kwam tot de eis vanwege een mishandeling in het uitgaansleven vorig jaar.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het OM was in hoger beroep gegaan omdat Brandsteder in het september werd  veroordeeld tot een week voorwaardelijke celstraf, 750 euro boete en 250 euro schadevergoeding.  Dat meldt nu.nl

De inhoudelijke behandeling van de zaak diende dinsdag bij het Paleis van Justitie in Amsterdam. De verhalen van Brandsteder en het slachtoffer zijn verschillend. Volgens Brandsteder heeft hij één klap uitgedeeld, de aanklager zegt twee keer door de Temptation Island-presentator geslagen te zijn.

Het OM had in september twee weken celstraf en een taakstraf van 90 uur geëist. Brandsteder is al vaker veroordeeld, onder andere voor openlijke geweldpleging en belediging van agenten. Het OM noemt Brandsteder een recidivist en vindt dat het aantoonbaar is dat een boete en werkstraf niet helpen, nu Brandsteder opnieuw de fout in is gegaan.

‘Ouder en wijzer’

De zoon van Ron Brandsteder zelf vindt dat hij “ouder en wijzer” is geworden, en is absoluut niet van plan nog de fout in te gaan. Hij vindt dat  dat hij “erin werd geluisd” door het slachtoffer. De man zou hem hebben geprovoceerd en uitgedaagd.

De presentator liet middels zijn advocaat weten inkomsten te zijn misgelopen door de publiciteit voor de zaak.

De rechter doet op 18 juli uitspraak.

Meer DenD