Rick Brandsteder trekt in bij moeder: bang voor terugval?

Rick Brandsteder trekt in bij moeder
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een opmerkelijke verhuizing voor Rick Brandsteder. Tien maanden nadat hij de afkickkliniek in Zuid-Afrika verliet, woont hij weer bij zijn moeder. Is hij bang voor een terugval?

Rick Brandsteder verbleef vorig jaar bijna een maand in een afkickkliniek in Zuid-Afrika vanwege zijn chronische alcoholverslaving. Hoewel hij in eerste instantie gewoon weer terugkeerde naar zijn woning in Amsterdam Oud-Zuid, woont hij inmiddels bij zijn moeder. En dat terwijl zijn woning, die hij in september te koop zette, nog niet is verkocht.

Rick trekt in bij moeder

,,Ja, Rick woont hier”, bevestigt Yvonne Brandsteder aan Story. ,,Hij wil zijn huis zo snel mogelijk verkopen. In die tussentijd woont hij hier, op zoek naar een ander huis. Daarnaast vliegt hij geregeld naar Spanje.”

Wat doet Rick in Spanje? Dat wil Yvonne niet zeggen. ,,Dat is aan hem. Maar ik kan zeggen dat het heel goed gaat met Rick. Dat hij hier woont, heeft niets met zijn opname van vorig jaar te maken. Dat staat er volledig los van.”

Verleidingen

Vermoedelijk beseft Rick dat het beter is om Amsterdam verlaten vanwege alle verleidingen die de stad kent. Volgens Story vindt zijn omgeving het dan ook niet vreemd dat hij daar weg wil. Rick kocht zijn appartement in 2007 voor 490.000 euro en heeft het nu voor 920.000 euro te koop gezet.

Weg uit Amsterdam

Niet alleen Rick, maar ook zijn broer Bob, die in 2017 na een harde val van een trap van zijn huis deels verlamd raakte, gaat verhuizen. ,,De jongens willen allebei weg uit Amsterdam”, legt Yvonne uit. ,,Rick is nu al aan het rondkijken. Bob wacht daar nog even mee, maar hij heeft ook het plan om elders te gaan wonen. Fysiek is er in zijn situatie weinig veranderd. Nog altijd kan hij zijn linkerarm niet bewegen. Door fysiotherapie kan hij wel iets meer, maar de verlamming blijft.”

Tags

RICK BRANDSTEDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck