Rihanna twittert naar Mark Rutte

Rihanna
Door: DitjesDatjes
20-08-2018

Rihanna vraagt in een tweet aan minister-president Mark Rutte en minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking om geld voor onderwijs voor kinderen in arme landen.

,,Hi Sigrid Kaag en Mark Rutte. Ik weet dat Nederland in februari pleitte voor wereldwijd onderwijs, dus ik zou graag willen dat jullie me steunen! Gaan jullie 100 miljoen dollar geven voor GPforEducation op het Global Citizen Festival op 29 september? Dank je!” aldus Rihanna. De zangeres sluit af met Clara Lionel Foundation, haar stichting voor hulp aan kinderen in arme landen.

Mark heeft nog niet gereageerd, maar Sigrid al wel! „Dit klinkt ons als muziek in de oren”, de minister voegt toe: „Alles zal onthuld worden in New York volgende maand. We zien je hopelijk daar!” Ze heeft een document toegevoegd waarin onder meer te lezen valt dat Nederland ’van plan is onderwijsbeleid in ontwikkelinslanden te ondersteunen door te investeren in nieuwe fondsen via het GPE’.

Exclusief feest

Het Global Citizen Festival in New York is gratis, maar alleen toegankelijk voor mensen die zich inzetten voor de acties van Global Citizen. Deze organisatie zet zich in om extreme armoede in de wereld aan te pakken.

 

 

Meer DenD