Rob Fruithof is benieuwd of Waku Waku weer een hit wordt

Door: DitjesDatjes
07-07-2022

Rob Fruithof, de oorspronkelijke presentator van NPO-klassieker Waku Waku, is benieuwd of het programma nog dezelfde impact gaat hebben als in de jaren negentig. Dat laat de nu 70-jarige oud-presentator weten aan het ANP. Omroep KRO-NCRV maakte woensdag bekend dat de natuurquiz in het najaar terugkeert op televisie. De presentatie ligt nu in handen van Sosha Duysker.

“Het gaat dan toch eindelijk gebeuren: de Waku Waku-revival”, aldus Fruithof. “We zullen maar moedig afwachten of het net zo’n hit gaat worden als toen.” De Nederlander, die al jaren in Zuid-Afrika woont, moet bekennen dat hij Sosha Duysker niet kent. “Maar ik geef haar voorlopig het ‘benefit van de doubt’.”

Fruithof liet de afgelopen jaren al weten dat hij zelf geen interesse meer had in het presenteren van Waku Waku. Hij richt zich meer op zijn carrière als acteur. In Waku Waku 2.0 keren vertrouwde elementen, zoals de BN’ers die voor een goed doel spelen en de pluchen aapjes, terug.

Waku Waku was een Japans programma dat eind jaren tachtig door de KRO naar Nederland werd gehaald. Tot 2001 maakte de KRO veertien seizoenen van de show, waar wekelijks vrijwel 2 miljoen mensen naar keken. De eerste editie van Waku Waku nieuwe stijl is op 17 oktober op NPO Zapp te zien.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD