Rob Jetten maakt twitterblunder

Door: DitjesDatjes
11-10-2018

De nieuwe voorzitter van D66, Rob Jetten, zat nog niet koud op het pluche of zijn eerste social media-blunder was een feit. De opvolger van Alexander Pechtold feliciteerde partijgenoot Rutger Schonis met zijn kamerlidmaatschap, maar vergat een woordje weg te halen…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Aan het einde van de tweet stond het woordje: ,,zoiets?” Het lijkt erop dat er overleg is geweest over de felicitatie en heeft Jetten de tekst voorgelegd aan zijn persvoorlichter of de persvoorlichter aan hem.

Robot

Een foutje is menselijk, maar deze werd gemaakt toen Jetten zich de avond ervoor nog in het programma van Jeroen Pauw uitsluitend bediende van ingestudeerde zinnetjes. Als een robot viel hij in herhaling.

Hij bleef bijvoorbeeld maar zeggen: ,,We hebben echt de afgelopen dagen als fractie de koppen goed bij elkaar gestoken.” En: ,,Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan.” Pauw ergerde zich duidelijk en vroeg: ,,Heeft u zelf wel het idee dat u antwoord geeft op mijn vragen?”

De tweet werd overigens zo snel mogelijk verwijderd. Toch wisten enkele twitteraars het berichtje op te pikken en zo circuleert het op internet.

Meer DenD