Robert ten Brink: François blijft voor altijd echte Mister Lingo

Door: DitjesDatjes
13-09-2021

Presentator Robert ten Brink prijst François Boulangé, die maandag op 67-jarige leeftijd overleed, als een “leuk, lief mens met een geweldig gevoel voor humor”. Ten Brink was de eerste presentator van het spelletje Lingo, waar Boulangé toen producent van was. Na drie jaar nam Boulangé het stokje van Ten Brink over.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Hij vond spelletjes geweldig”, herinnert Ten Brink zich. “Bij de eerste uitzendingen ging hij avondenlang met de kandidaten oefenen omdat hij wilde dat ze heel goed beslagen ten ijs kwamen en geen fouten zouden maken tijdens de uitzending.” De presentator van toen herinnert zich de eerste opnames nog als de dag van gisteren. “Het was uniek dat we een quiz maakten waar een computer bij werd gebruikt. De eerste opnamedag liep meteen in de soep omdat die computer vastliep.”

Toen Ten Brink na twee seizoenen stopte met Lingo, konden producent IDTV en de VARA geen goede opvolger vinden. “François had geen ervaring als presentator, maar hij kende het spel als geen ander”, vertelt ten Brink. “Hij had humor, wist mensen prima te bespelen en had een sympathieke uitstraling voor de camera. Zijn niet alledaagse voorkomen hielp daar enorm bij”, refererend aan de bretels die Boulangé vaak droeg.

Uiteindelijk presenteerde Boulangé het populaire spel bijna tien jaar. Hij maakte duizenden uitzendingen. “Er is wat mij betreft maar één echte Mister Lingo, en dat is François”, beklemtoont Ten Brink. “Ik heb het spel twee jaar gemaakt, eens per week. Hij heeft het tien jaar lang vijf keer per week gedaan. Als je dan die titel nog niet verdient, verdien je hem nooit meer.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD