Rogier Smit in de steek gelaten door vrienden

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Rogier Smit is gescheiden van zijn ex-man Frank. Sindsdien is hij alleen en voelt hij zich erg eenzaam. Niet alleen is hij Frank kwijt, maar ook bijna al zijn vrienden. ‘Ze kozen partij voor Frank.’

„Ik ben door de scheiding veel vrienden verloren. Heel veel”, vertelt Rogier in Vriendin. Ik voelde me in onze relatie als een first lady, een beetje dat stand by your man-idee. Dat is zoals ik was: ik stelde me bescheiden op. Nou zal niet iedereen dat beamen, maar geloof me, dat is echt zo. Het draaide vaak om hem en om zijn vrienden.”

Scheiding

Frank en Rogier werden bekend door hun deelname aan het programma Steenrijk, straatarm. Na zeventien jaar besloten ze hun huwelijk te stoppen. De vechtscheiding duurde maar liefst twee jaar, maar afgelopen augustus werd de scheiding dan eindelijk officieel. „Jonge mensen die verliefd zijn wil ik waarschuwen. Trouwen gaat heel snel, maar scheiden is een crime. Het is bovendien een dure affaire. Ik ben blij dat het nu zover is. Rogier hoef ik nooit meer te zien en ik denk dat dat wederzijds is”, zei Frank na de scheiding.

Partij kiezen

Rogier is in de loop van de jaren goede vrienden geworden met de mensen die in eerste instantie de vrienden van Frank waren, maar na de scheiding werd er duidelijk partij gekozen. „De vrienden die ik na de scheiding verloren ben, waren in eerste instantie zijn vrienden. Maar in die twintig jaar dat we samen waren, zijn het ook mijn vrienden geworden. Alleen kozen zij partij voor hem. Dat begrijp ik ergens wel. Maar dat ze mij geen hart onder de riem hebben gestoken toen ik door die moeilijke periode ging, vind ik heel verdrietig, na twintig jaar vriendschap”, aldus Rogier.

Tags

FRANK EN ROGIERROGIER SMIT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie