Rogier verkoopt lunchroom zonder medeweten van Frank: ‘Hij had dit nooit mogen verkopen’

Rogier verkoopt stiekem lunchroom
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Rogier heeft een actie ondernomen die Frank nooit zag aankomen. In het diepste geheim heeft Rogier de lunchroom verkocht, wat grote paniek heeft veroorzaakt bij Frank. ,,Ik heb beslag laten leggen op de huurpenningen. Dit kan echt niet”, zegt hij woedend.

Frank en Rogier zijn gescheiden en in de rechtbank besloot de rechter dat Frank ook geen alimentatie hoeft te betalen aan Rogier. De strijd leek gestreden, maar niets blijkt minder waar: het financiële moet buiten de rechtszaak om worden geregeld. En dát zorgt voor een hoop paniek bij Frank.

In het geheim

Het pand in Den Haag, dat verhuurt wordt aan een bekende lunchroom, staat op naam van Rogier. Maar voordat de twee heren konden overleggen wat ze met het pand gaan doen, besloot Rogier het pand in het geheim te verkopen. Dat meldt weekblad Party.

Het pand was al gepasseerd bij de notaris en Rogier heeft het verkocht voor een bedrag van 465.000 euro. Op het pand rustte een hypotheek van 250.000 euro, wat betekent dat Rogier een winst heeft van maar liefst 215.000 euro.

Frank in paniek

Rogier heeft dit echter volledig achter Frank zijn rug om gedaan. ,,Daar weet ik helemaal niets van. Dat is nieuws voor mij”, zegt Frank verontwaardigd in gesprek met Party. ,,Maar het kan helemaal niet dat Rogier het pand heeft verkocht. Staat het zo in het Kadaster? Hoe is het mogelijk!”

Frank vertelt dat hij enige tijd geleden beslag heeft laten leggen op de huurpenningen. ,,Zodat ik ten minste nog iets terug krijg van mijn geld dat ik aan Rogier heb geleend. Ik ga direct contact met mijn advocaat opnemen! Dit kan echt niet.”

Procedures

Dat Frank in paniek reageerde is niet zo gek: als de notaris het geld al zou hebben overgemaakt aan Rogier, dan moest Frank achter zijn geld aan. Volgens Frank gaat dat over een paar ton. ,,Zie dat maar eens te krijgen.”

Volgens de advocaat van Frank had het pand inderdaad niet verkocht mogen worden. ,,Ik heb nu voor de zekerheid de deurwaarder opdracht gegeven ook beslag te leggen op het geld bij de notaris en bij de band bij Rogier. Of dit tot succes zal leiden moet uiteraard nog blijken”, zegt de advocaat in Party. ,,Ik adviseer de kopers om een advocaat in de arm te nemen. Het is vrijwel zeker dat Rogier nu in allerlei procedures terecht gaat komen.”

Tags

FRANK EN ROGIERFRANK JANSENROGIER SMIT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck