Recept: Romige Champignonsoep

Romige Champignonsoep
Door: DitjesDatjes
27-03-2017

De lente komt eraan en dus is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan met voorjaarsgroenten”, vertelt Ditjes & Datjes tv-kok Sharon de Miranda:  

Tekst gaat verder onder advertentie
   
Sharon de Miranda
FOTO: Johannes Dalhuijsen

Je zou het misschien niet meteen verwachten maar paddenstoelen passen daar goed bij.

Vandaar dat ik een romige champignonsoep met een vleugje citroen, gebakken paddenstoelen, geserveerd met een krokant bladerdeeghapje heb bedacht. Lekker, betaalbaar én snel.

Daarnaast introduceer ik graag mijn koolrolletjes gevuld met kipgehakt dat ik op smaak bracht met kerrie en kokos. Daarbij maak je een frisse salade van aardappel, rode biet en appel. Een kleurrijk gerecht, dat een feest is om te maken en je vingers bij af te likken!

Sharon

Romige Champignonsoep (Ingrediënten)

  • 400 gr.champignons
  • 2 citroenen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 5 dl. water
  • 3 dl. kookroom
  • 2 groentebouillonblokjes 
  • 4 bladerdeegvellen
  • 40 gr. geraspte kaas
  • 4 theel. pesto
  • 1 ei
  • 200 gr. gemengde paddenstoelen
  • 2 eetl. zoute ­sojasaus
  • 2 eetl. roomboter
  • 1 takje verse tijm
  • peper/zout

Bereiding voor 4 personen:

Snijd de champignons

en bak ze met 1 eetlepel room­boter in een soeppan ongeveer 2 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui en de knoflook en bak alles ca. 1 minuut mee. Blus af met water en kookroom.

Voeg de bouillonblokjes toe

En doe het deksel op de pan en laat alles op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten koken. Pureer het met een staafmixer tot een egale soep. Voeg het sap van citroenen en eventueel peper en zout toe.

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snijd het blader­deeg schuin door tot 8 driehoeken en leg ze in een ovenschaal met bakpapier. Bestrijk ze met het losgeklopte eitje, strooi de kaas erover en doe op elk stukje een halve theelepel pesto. Daarna 15 minuten afbakken.

Smelt 1 eetlepel roomboter

in een koekenpan ­samen met het takje tijm. Bak de gemengde padden­stoelen goudbruin. Blus het af met ca. 2 eetlepels zoute ­sojasaus en voeg ze aan de soep toe.

 

 

Meer DenD