Recept: Koolrolletjes met kipgehakt en salade

Koolrolletjes met kipgehakt

De lente komt eraan en dus is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan met voorjaarsgroenten”, vertelt Ditjes & Datjes tv-kok Sharon de Miranda:

FOTO: Johannes Dalhuijsen

Vandaar dat ik een romige champignonsoep met een vleugje citroen, gebakken paddenstoelen, geserveerd met een krokant bladerdeeghapje heb bedacht.

Lekker, betaalbaar én snel.

Daarnaast introduceer ik graag mijn koolrolletjes gevuld met kipgehakt dat ik op smaak bracht met kerrie en kokos. Daarbij maak je een frisse salade van aardappel, rode biet en appel. Een kleurrijk gerecht, dat een feest is om te maken en je vingers bij af te likken!

Sharon

Boodschappenlijstje

Koolrolletjes met kipgehakt

Koolrolletjes:

  • 500 gr. kipgehakt
  • 8 koolbladeren (savooiekool)
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr. gerapte kokos
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 4 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. roomboter
  • peper/zout

Bereiding koolrolletjes voor 4 personen:

1Verwarm de oven voor op 200ºC.

Plaats een ruime pan met water op het vuur. Was 8 koolbladeren, blancheer ze en snijd dan de nerf eruit. 

2Kruid het gehakt met kerriepoeder

Ketjap, peper, zout en geperste knoflook. Roer de eieren en de ­kokos er doorheen.

3Vul de koolbladeren

Door in het midden het gehaktmengsel te leggen en ze op te rollen. Leg de rolletjes in een ovenschaal, doe er wat roomboter en paneermeel op. Bak ze ca. 20 minuten af.

 

Frisse Salade:

  •  1 zoetzure appel
  • 500 gr. aardappels (vastkokend)
  •  250 gr. gekookte rode bieten
  •  1 gele paprika
  • 1 ui
  • 100 gr crème fraîche
  • handje rozijnen
  • peper/zout

Bereiding Frisse Salade:

4Schil de aardappels,

Snijd ze doormidden en dan in plakken van ca. 1 cm. Kook ze gaar en laat ze afkoelen. Snijd de bieten in dezelfde maat, de ui in halve maantjes, de paprika in reepjes, de appel in plakjes en meng alles door elkaar. Handje rozijnen, crème fraîche, peper en zout erbij en klaar!