Romy Boomsma deelt verhaal bevalling

Door: DitjesenDatjes
22-01-2018

Romy Boomsma, de vrouw van Arie, beviel op 24 december van haar tweede kind. Precies vier weken later vertelt Romy hoe ze de bevalling heeft ervaren.

Weeën

Via Instagram Stories deelt ze haar verhaal: “Vandaag vier weken geleden zetten vanaf 13.45 uur ’s middags mijn weeën door, en beviel ik exact 6 uur later van onze zoon.” Is de tekst in de eerste post.
“Mijn eerste bevalling duurde ruim 24 uur dus ik had Arie nog de deur uit gestuurd om te gaan sporten om 13.15 uur. Aangezien er nog best wat tijd tussen de weeën zat en ze nog niet consistent waren. Ik belde Arie na een half uur op of hij terug kon komen en hij trof mij thuis met Bobby op mijn schoot zittend aan op een fitnessbal terwijl ik de weeën zat weg te zuchten die ineens om de 4 minuten kwamen.”

Aai

In haar tweede post schrijft ze dat om 16.00 uur de verloskundige kwam kijken, en dat ze toen pas 1 of 2 cm. ontsluiting had. De verloskundige ging weer weg, en zou een paar uur later weer terugkomen. “De rest van de bevalling bracht ik afwisselend door op de fitnessbal en onder de warme douche terwijl ik Arie vroeg af en toe druk op mijn onderrug te zetten tijdens de weeën. Bobby zat zacht mee te zuchten en me ondertussen te aaien.”
Romy schrijft dat toen de verloskundige om 18.30 uur terugkwam de ontsluiting 6 cm. was. En zij en Arie besloten naar het ziekenhuis te gaan.

Familie kon op dochtertje Bobby passen en toen moesten ze met een vaart naar het ziekenhuis. De bevalling ging veel sneller dan gedacht en 5 minuten nadat ze in het ziekenhuis waren gearriveerd, braken haar vliezen.

Mozes

Hun zoontje heet Mozes, en is dus geboren op kerstavond. Romy en Arie hebben al heel wat lieve foto’s van het jongetje gedeeld, en natuurlijk is zus Bobby ook reuze blij met haar broertje:

https://www.instagram.com/p/BdXUnkfh7VG/

Meer DenD