Ronnie Spector: Phil was briljante producer en slechte echtgenoot

Door: DitjesDatjes
17-01-2021

Zangeres Ronnie Spector heeft op Facebook gereageerd op het overleden van haar ex-man en producer Phil Spector. De bedenker van de ‘Wall of Sound’ overleed dit weekend op 81-jarige leeftijd. Ronnie was de leadzangeres van The Ronettes en was enkele jaren getrouwd met Spector.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de jaren zestig scoorde Veronica Yvette Bennett, zoals de echte naam van Ronnie luidt, enkele wereldhits met The Ronettes. Be My Baby, Baby I Love You en Walking In The Rain werden allemaal geproduceerd door Phil Spector. In 1968 trouwde de zangeres met hem.

“Het is een droevige dag voor muziek en een droevige dag voor mij”, schrijft Ronnie. Ze schrijft dat ze in de studio zag hoe hij de geweldigste songs creëerde. “Ik besefte dat ik met de allerbeste werkte.”

Ook schrijft ze dat het een sprookje leek toen ze verliefd op hem werd en met hem trouwde. “De magische muziek die we maakten, was geïnspireerd op onze liefde. Ik was gek op hem en gaf mijn hart en ziel aan hem.”

Geweld en misbruik

Het huwelijk strandde in 1974 na zes jaar. Later beschuldigde Ronnie haar ex van geweld en misbruik. “Zoals ik al vaak heb gezegd toen hij nog leefde: hij was een briljante producer, maar een slechte echtgenoot.” Volgens de zangeres kon Spector niet functioneren buiten de opnamestudio. Hij heeft volgens haar veel levens verwoest.

“En toch moet ik glimlachen als ik de muziek hoor die we samen maakte”, schrijft Ronnie verder. “Dat zal altijd zo blijven. De muziek zal altijd voort blijven leven.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD