Rotterdam fleurt stad op tijdens Eurovisiesongfestival

Door: DitjesDatjes
12-02-2020

Rotterdam wordt voor het Eurovisiesongfestival in mei flink opgedoft. Verschillende kunstenaars zijn uitgenodigd om de havenstad tijdens het internationale liedjesfestijn “artistiek” aan te kleden, maakte de organisatie van het festival woensdag bekend.

Studio VollaersZwart en Arttenders zijn de eerste kunstenaars die zijn uitgenodigd om Rotterdam op te fleuren als het in mei wordt overspoeld door tienduizenden songfestivalfans. Beide hebben volgens de organisatie “een stevige reputatie in de (internationale) wereld van kunst en design”. “We zijn ervan overtuigd dat ze met hun Rotterdamse creativiteit én lef zowel bewoners als bezoekers van de stad gaan verrassen.”

Studio VollaersZwart gaat dat doet met een Sing Along City waarbij een kleurrijk megalint de route van het Centraal Station tot Rotterdam Ahoy markeert. Straten en gebouwen worden versierd met honderden hergebruikte internationale vlaggen die alle buitenlandse gasten in de stad verwelkomen en onderweg wordt gezorgd voor entertainment. Onder het mom ‘Niet zeiken, maar zingen!’ zorgt Arttenders voor een mobiel podium, #TheGoodPlees. Op verschillende plekken in Rotterdam krijgen mensen “een flamboyante line-up en bijzondere acts” voorgeschoteld.

De komende weken worden meer kunstenaars bekendgemaakt.

 

BuzzE

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen