Roxeanne getuigt NIET in rechtbank voor Rachel

Roxeanne niet als getuige in zaak Rachel
Door: Charlotte Wijnen
09-06-2022

Het verzoek van Rachel Hazes om bepaalde getuigen te mogen horen, is op acht van de negen verzoeken afgewezen. Roxeanne mag enkel opgeroepen worden om te getuigen over een betaling van een factuur voor een coachingsprogramma. ,,Zoals ik tijdens de zitting met een brief aan de rechter al aangaf, zal ik niet aanwezig zijn in de rechtbank om hierover te verklaren”, aldus Roxeanne.

Rachel wilde via de rechter afdwingen dat vijf mensen, onder wie Roxeanne, gehoord zouden worden. Er zou in de periode dat ze zelf niet over haar belangen beschikte zeker 10.000 euro zijn verdwenen.

Maar Roxeanne liet eerder weten niet te willen getuigen in de zaak, omdat ze haar moeder niet in diskrediet wil brengen. In een verklaring schreef ze wel dat de gevolmachtigden Rachel jarenlang hebben bijgestaan. De verklaring van haar moeder noemde ze dan ook absurd.

‘Ik ben hier erg blij mee’

De rechtbank heeft bepaald dat Roxeanne wel als getuige gehoord mag worden, maar alleen over de betaling van de factuur voor een coachingsprogramma. De rest van het verzoek is door de rechtbank afgewezen.

,,Vandaag heeft de rechtbank Amsterdam acht van de negen verzoeken afgewezen. Enkel op het punt van het coachingstraject van één van de gevolmachtigden wordt een toelichting gevraagd”, schrijft Roxeanne in Instagram Stories. ,,Ik ben hier erg blij mee, omdat hier duidelijk zal worden waarom dit traject zo belangrijk was.”

Vragen over Marieke van Beek

Wel noemt Roxeanne het pijnlijk dat er vragen gesteld worden over Marieke van Beek, die Rachel vond na haar zelfmoordpoging in 2017. ,,Wel is het pijnlijk dat op het punt van mentale gezondheid en het zoeken naar hulp door een goede vriendin in nood, nu vragen gesteld worden. Ik ben er heel trots op dat ze hierover wil getuigen, want weet uit eigen ervaring hoe persoonlijk en verdrietig dit is.”

Roxeanne niet aanwezig in Rechtbank

Ook Roxeanne kan opgeroepen worden te getuigen. ,,Zoals ik tijdens de zitting met een brief aan de rechter al aangaf, zal ik niet aanwezig zijn in de rechtbank om hierover te verklaren”, schrijft ze.

,,Als ik als getuige in deze zaak gehoord zou worden, zou dat betekenen dat ik mijn moeder in diskrediet breng, want datgene wat ik zal getuigen zal alleen maar verdere afbreuk doen aan de reputatie van mijn moeder. Dat doe ik niet. Wettelijk gezien heet dit verschoningsrecht. Daar zal ik mij dan ook op beroepen.”

Meer DenD