Roxeanne Hazes boos om diagnose van psycholoog

Roxeanne Hazes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

De dochter van Nederlands beste volkszanger aller tijde doet een bijzondere onthulling. Toen zij na een lastige periode in haar leven in therapie ging, kreeg zij een diagnose waar zij zich totaal niet in kon vinden. ‘Dit ben ik niet‘.

Flierefluiten

Roxeanne gooide er naar eigen zeggen een periode behoorlijk met de pet naar. Aan tafel bij Jinek vertelt zij over deze periode. ,,Ik was gewoon aan het flierefluiten. Er kwam niks uit m’n handen.” Ze had last van een writers block ,,Het kwam er niet uit. Het voelde niet oprecht.”

LEES OOK:

Roxeanne Hazes wordt pijnlijk buitengesloten door Rachel

Breakdown

Het ging al een tijdje niet heel goed met Roxeanne, maar dit liep op een avond vorig jaar november écht uit de klauwen: ,,Ik weet nog dat ik die avond in Nijmegen moest optreden. Ik had eigenlijk de hele dag al last van huilbuien, en ik wist niet waar het vandaan kwam.

,,Maar ik wist wel dat ik mij heel erg down voelde en me er niet toe kon zetten om naar dat optreden toe te gaan. Ik werk gelukkig met mijn vriend samen die heel lief tegen mij zei: ‘Wat gaan we doen, gaan we het cancelen?’

Roxeanne besloot toch het optreden te doen. Zij vertelt dat ze bleef huilen en dat ze besloot het over een andere boeg te gooien. Ze besloot haar masker af te zetten: ,,Ik dacht ik kom gewoon het podium straks op en vertel wat er aan de hand is. En vanaf daar zien we wel verder. En dat bleek zoiets moois te zijn. Omdat ik moest huilen, het publiek moest met mij mee huilen.

Therapie

Roxeanne worstelde zich door deze moeilijke tijd heen. Toen zij in therapie ging kwam zij tot grote inzichten:

,,Ik ben in therapie gegaan en ik blijk eigenlijk gewoon mijn grootste saboteur zelf te zijn. Alles wat er in mijn leven gebeurt: ik bepaal of ik dat binnen laat komen of niet.” Roxeanne vertelt dat zij last heeft van faalangst: ,,Ik vind dingen altijd heel erg spannend. Meestal als ik live moet zingen vind ik dat doodeng.”

Haar psycholoog kwam met een diagnose waarbij Roxeanne even moest slikken:

,,Ik ben in therapie gegaan en mijn psycholoog vertelde: ‘Goh als ik het allemaal een beetje zo hoor: je lijdt eigenlijk gewoon aan grootheidswaanzin.’ Dit vond Roxeanne ontzettend moeilijk om te verkroppen: ,,Dat vond ik zo heftig dat ze dat in het begin tegen mij zei. Daar herken ik mij helemaal niet in.”

Jinek vraagt haar of Roxeanne boos werd toen ze dit hoorde. Zij reageert resoluut ,,Ja. Ik zei: nee niet ik.”

Tags

ANDRÉ HAZESPSYCHISCHE PROBLEMENROXEANNE HAZESTHERAPIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck