Justine Marcella gelooft niet in wereldreis Amalia

Amalia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Op Koningsdag vertelde prinses Amalia nogmaals over haar plannen omtrent een tussenjaar. Wie verwacht dat de kroonprinses met een backpack gaat rondtrekken, heeft het volgens royaltyexpert Justine Marcella mis. “Ik geloof niet dat Amalia een wereldreis zal maken.”

‘Dat is haar niet gegeven’

De 17-jarige kroonprinses zit op dit moment in het eindexamenjaar van de middelbare school. Prinses Amalia heeft al vaker vertelt over haar plannen die zij wil uitvoeren na het behalen van haar gymnasiumdiploma. Zo wil Amalia tijdens een tussenjaar de wijde wereld intrekken. Volgens expert Justine Marcella is dat een lastig plan. ,,Ze moet altijd beveiliging hebben, dus dat zou erg ingewikkeld worden om te regelen. Iedereen denkt dat ze met een rugzak de wereld in zal trekken, maar dat is haar niet gegeven”, aldus Justine tegen NU.nl.

‘Voor elke reis een veiligheidsanalyse’

,,Per land zal gekeken worden wat haalbaar is, en dan doel ik met name op de beveiliging”, vervolgt de expert. ,,Het ene land is makkelijker te bereizen dan het andere. Voor elke reis wordt een veiligheidsanalyse gemaakt en wordt afgewogen of het haalbaar is.”

VS en China

Volgens de expert zijn vooral de Verenigde Staten en China goede opties voor de kroonprinses. ,,Amalia vond het daar heel leuk”, aldus de expert over China. ,,Daarbij is het ook handig om als toekomstig koningin een aantal landen te bezoeken die belangrijk zijn voor de wereldpolitiek en -economie. Die kan ze op deze manier incognito beter leren kennen.”

Tags

DE ORANJESKROONPRINSESKROONPRINSES AMALIAORANJESPRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck