‘RTL-contract ontbonden: Frank en Rogier kunnen fluiten naar vier ton’

Frank en Rogier zijn contractloos
Door: Charlotte Wijnen
23-11-2021

In plaats van leuke programma’s te maken, hebben Frank en Rogier sinds hun contract bij RTL alleen maar ruzie met elkaar gemaakt. En omdat het de zender niets heeft opgeleverd, zou RTL nu het contract ontbinden. Daarmee loopt het duo vier ton mis.

Vlak nadat ze overstapten van SBS 6 naar RTL 4 ging het helemaal mis tussen Frank en Rogier. Sindsdien maken ze geen programma’s meer, maar staan nog wel onder contract bij RTL. Nu blijkt dat RTL van het duo af wil.

Frank wil niet van contract af

Frank zei onlangs nog dat hij absoluut niet van het contract af wil. ,,Voorlopig is er helaas niks bekend wat ik verder kan doen bij RTL. Maar we hebben een contract en daar houd ik me aan, dus ik ben beschikbaar, want ik wil niet van het contract af”, zei Frank in weekblad Weekend. ,,We hebben het contract getekend voor drie jaar en mogen het geld uitdienen zonder dat we er iets voor hoeven te doen.”

Het duo zit er dus warmpjes bij met een salaris van vier ton per jaar, maar daar lijkt RTL daar toch een stokje voor te steken. Frank en Rogier hebben contractbreuk gepleegd door met de pers te praten, terwijl dat niet mocht van RTL.

Stekker eruit

Evert Santegoeds kijkt er niet van op dat RTL het contract wil ontbinden. ,,De kijker wil er niet meer aan en vindt het gewoon niet meer leuk”, legt hij uit in Shownieuws. ,,Als ze al die verhalen lezen van hoe ze elkaar zwartmaken… Dat duurt al sinds vorig jaar zomer.”

Volgens Santegoeds heeft RTL daarom besloten definitief de stekker uit de samenwerking te trekken. ,,Dat wordt ons van verschillende kanten bevestigd.”

Het duo wil niet reageren op de geruchten over hun ontslag. ,,Rogier verwijst zelf naar Frank en Frank zegt niets. We hebben RTL ook gebeld en die willen er ook niets over zeggen. Het gaat om fikse bedragen, want ze staan er voor drie jaar onder contract voor vier ton per jaar. Dat is een aardige zakcent.”

Meer DenD