RTL ‘dumpt’ productiebedrijf Blue Circle na falende RTL Late Night

Door: Tanja Brouwer
07-10-2019

RTL en Blue Circle hebben jarenlang samengewerkt. De productiemaatschappij maakte succesvolle programma’s voor de zender zoals Dancing with the Stars, Idols en Een dubbeltje op z’n kant. Ook maakte Blue Cirle jarenlang RTL Late Night, maar aan dat programma werkt Blue Circle niet langer mee.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Beau

Humberto Tan heeft de talkshow op RTL groot gemaakt, want RTL Late Night was met hem als tafelheer een hit. Maar na enkele jaren en een vermoedelijke affaire met Dionne Stax keken er steeds minder mensen. NPO-ster Twan Huys ging het proberen bij RTL maar bij hem waren de cijfers nóg slechter. Met Beau van Erven Dorens als tafelheer leek Blue Circle eindelijk succes te krijgen, want menig Nederlander vindt de presentator erg sympathiek. Maar zelfs met Beau als gezicht van de late night show lukte het Blue Circle niet om te scoren.

Eva

Toen enkele weken geleden bekend werd gemaakt dat Eva Jinek overstapt van de NPO naar RTL en daar een eigen talkshow krijgt, waren de reacties gemengd. Veel mensen vroegen zich af of Jinek wel goed over haar keuze heeft nagedacht, want waarom zou het haar wel lukken en haar voorgangers niet? Nu blijkt dat niet Blue Circle maar het productiebedrijf waar ze al jaren mee samenwerkt de nieuwe talkshow gaat maken. ,,Dat is geen leuk gesprek, maar ze begrijpen het wel. Overigens blijven we voor andere programma’s met ze samenwerken”, laat Peter van der Vorst weten aan De Telegraaf over Blue Circle. Hij vertelt dat de talkshows van Beau en Eva, die elkaar af zullen wisselen, gemaakt gaan worden door dezelfde producent. Hopelijk betekent het samenwerken met een nieuwe producent een einde aan de dalende kijkcijfers van de talkshow op RTL.

Meer DenD