RTL filmt wéér ‘geheim’ op school

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Leraren en leerlingen vonden de vijf nieuwe leerlingen die sinds kort op het Christelijk Lyceum Veenendaal zitten al weken verdacht. En terecht, blijkt nu. RTL heeft samen met het schoolbestuur besloten de acteurs in te huren voor een documentaireserie over de school.

Nepprofielen

Al snel kwamen leerlingen erachter, want de sociale mediapagina’s van de nieuwe studenten vonden ze verdacht en bleken duidelijk nepprofielen. De docenten merkten op dat er niets over het schoolverleden van de nieuwe leerlingen bekend was.
De serie is gebaseerd op het Amerikaanse programma ‘Undercover High’, waarin oud-leerlingen die tijdens hun schooltijd problemen hebben gehad terugkomen op school. Ze nemen een andere identiteit aan, en willen met de leerlingen praten over problemen.

Nu leerlingen en leraren er al na twee weken achter zijn dat de nieuwe leerlingen acteurs zijn, zijn de opnames gestopt. En dat terwijl het schoolbestuur volgens een bron wél wilde doorgaan met filmen.

Geschiedenis

Het is niet de eerste keer dat RTL geheim aan het filmen is, zonder iedereen in te lichten. In 2012 filmde een cameraploeg van de zender in het VU medisch centrum in Amsterdam voor het programma ’24 uur tussen leven en dood’. Patiënten zijn zonder dat daar toestemming voor gevraagd is gefilmd.

In 2014 werd er door een cameraploeg van RTL5 opnames gemaakt op een school in Vriezenveen voor een programma over pesten. De makers hebben daar geheime beelden gemaakt, waarvoor ze dus geen toestemming hadden gekregen van het schoolbestuur.

Tags

ACTEURSKINDERENNEPRTL4RTL5SCHOOL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck