RTL4 zakt dieper en dieper

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De kijkcijfers van RTL Late Night dalen dieper en dieper. Zo diep, dat het programma niet eens in de top 25 programma’s van dinsdagavond zat.

Zeldzaamheid

Slechts 392.000 kijkers keken naar het programma. De cijfers waren de afgelopen tijd al aan het zakken, maar uit de top 25 van de dag vallen is een zeldzaamheid.

Waarschijnlijk lag het gisteravond aan de slechte opening. Angela Groothuizen kwam praten over haar nieuwe programma Spreekrecht, maar dat programma scoort zelf ook niet goed. Maar weinig mensen waren geïnteresseerd. Vervolgens sprak Richard Groenendijk over Will & Grace en verscheen John van de Heuvel ook weer aan tafel.

Kritiek

Gisteravond bleek dat Humberto Tan en de redactie van RTL Late Night zich niets aantrekken van de kritiek op het programma. Er is namelijk door meerdere collega’s en critici gezegd dat het een grote reclameshow lijkt te worden. Het programma van Angela Groothuizen is te zien op RTL, Richard Groenendijk komt van RTL en John van de Heuvel maakt ook programma’s op RTL. Er werd dus ruim een uur gepraat over eigen programma’s.

Niet alleen het programma RTL Late Night ligt onder vuur. Ook RTL Boulevard is niet meer wat het geweest is. Zo zei Albert Verlinde in Pauw over het programma: “Wat je mist is tegengif. Het is natuurlijk prachtig om te roepen hoe fijn je het als zender hebt en hoe lief je naar elkaar toe bent, maar ik heb alle ellende over mezelf heen gehad, omdat ik tegen de zelfgenoegzaamheid streed.“ En in Radio 538-programa Evert Staat Op is gezegd dat het programma veel minder spannend is, sinds het vertrek van Albert Verlinde.

Galjaard

Tot slot is er nog de kritiek op Erland Galjaard, de RTL4-zenderbaas. Hij zou aan vriendjespolitiek doen omdat zijn beste vriend Ronald Molendijk opeens in heel veel RTL4-programma’s staat. Johan Derksen noemde zijn baas daarom op televisie ‘kinderachtig’.

Lichtpuntje

Het enige lichtpuntje is misschien het programma The Big Music Quiz, die gepresenteerd wordt door Humberto Tan. Iedere week kruipen de kijkcijfers daar een beetje omhoog.
Zal dat de redding van RTL4 zijn?

 

 

Tags

Erland GaljaardEvert staat opHumberto TanJohn van de HeuvelRonald MolendijkRTL Late NightRTL4The Big Music Quiz

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie